yoga in het licht

menu

Yoga Enschede

Licht Yoga Enschede               

Yoga met visualisaties in Enschede

  

Licht Yoga is zachte yoga met ontspannende visualisaties.

Licht Yoga is heerlijk om te doen. Een uurtje aandacht voor jezelf. Licht Yoga is yoga met visualisaties. Een rustige vorm van yoga. Tijdens de les doet het lichaam yoga oefeningen, de ademhaling verdiept en gaat met de bewegingen mee, en de geest visualiseert er iets bij. Je doet de oefeningen dus met lichaam én geest. Tussen de oefeningen door laat je het lichaam met een visualisatie even tot rust komen, en aan het eind van de les gaan we een kwartiertje diep ontspannen, óók door middel van een visualisatie. Je stelt je b.v. voor dat je in heerlijk warm water ligt te ontspannen, of dat je geest zweeft over de aarde, of dat je op een tropisch eiland langs het strand loopt.

 • Een proefles is gratis.

Het lichaam ontspant, de energie gaat stromen, de emoties en gedachten komen tot rust.

Licht Yoga is yoga met visualisaties. Je stelt je voor dat je onrust in de aarde stroomt, dat je gedachten als vlinders uit je hoofd weg fladderen, dat je vermoeidheid oplost in het licht, en dat je lichaam volstroomt met licht en energie. Je stelt je voor dat je adem vrij door je hele lichaam kan stromen, dat alle spanning oplost en met de uitademing mee naar buiten verdwijnt. Stel je voor dat je pijnlijke, zwakke plek warm en zacht wordt, en volstroomt met licht. Het wonderbaarlijke is dat het echt werkt. Je hoofd wordt stil, je onrust verdwijnt, je voelt je fit en krachtig. En de pijn wordt minder.

Hoe meer Licht je daarbij kunt visualiseren, hoe beter het werkt!

Het is een kwestie van de aandacht vasthouden, bewust zijn. Als je yoga oefeningen doet ben je je vaak erg bewust van pijn, stijfheid, beperking en onrust. Door erbij te visualiseren gaat de aandacht van dat negatieve naar het positieve. Je ademt de pijn weg, je dénkt de beweging vrijer, je voelt je lenig en fit.

Je pijn lost op in het Licht. Je voelt je weer lekker in je eigen lichaam.

Licht is energie. Licht is levenskracht. Licht zuivert en heelt. Door licht te visualiseren kun je je lichaam, je aura (energielichaam) en je gedachten zuiveren en in balans brengen. "In het Licht" ben je even vrij van je dagelijkse zorgen en verplichtingen. Je pijn lost op, je stijfheid lost op, verkramping lost op, de ademhaling wordt ruim en ontspannen, je kunt weer echt aanwezig zijn in je lichaam. Tot in je tenen. Koude plekken worden warm, alles komt in evenwicht.

 

Als het stiller wordt in jezelf hoor je de stem van je intuïtie beter. Hoe stiller het wordt in jezelf, hoe dichter je bij je Zelf komt.

 

 

 1. De Licht Yoga doet me wekelijks zo goed. Als hoogsensitief persoon vraagt deze wereld soms al gauw teveel en met yoga kan ik me totaal ontspannen en alle spanningen van de hele week loslaten. 
 1. Na mijn bevalling had ik last van bekkenproblemen, maar na een aantal malen yoga kan ik zeggen dat deze tot het verleden behoren, verdere stijfheid lost op en hoofdpijn heb ik gelukkig zelden nog. 
 1. Het helpt me tot mezelf te komen, te ontspannen en beter naar mezelf te luisteren. Kortom, echt een aanrader voor mensen in deze drukke tijd om echt even bij jezelf stil te staan.
 1. Ik wil je hartelijk bedanken voor de heerlijke lessen van afgelopen tijd. Een fijne sfeer, ik heb er veel aan gehad en ben altijd met veel plezier gekomen. Wie weet in de toekomst weer!
 1. Ik wilde je even laten weten dat de eerste lichtyogales van jou me erg goed heeft gedaan. Ik zit in een erg stressvolle periode op het werk en het was dinsdagavond voor het eerst sinds tijden dat mijn hoofd echt tot stilstand kwam. En dat gaf me een heerlijk gevoel van ontspanning en ook wat nieuwe energie de volgende dag. Dus ik kijk uit naar de volgende les!
 1. Ik volg met heel veel plezier de Licht Yoga van Jackelien. Haar lessen zijn altijd een genot om bij te wonen. Ik kom elke week weer geheel tot rust en kom er altijd geheel ontspannen terug van de les. Zoals Jackelien met licht werkt in haar lessen vind ik zeer bijzonder en is zeer effectief. Elke week weer geeft het nieuwe inzichten en nieuwe ervaringen. Ik vind het helemaal top en verheug me elke week enorm op de les!‎
 1. Voor mij is heeft yoga niet alleen een heel ontspannend, maar heeft het zeker lichamelijk ook een hele fijne uitwerking.
 1. Ik heb al jaren een frozen shoulder. Met fysiotherapie en manueel therapie kreeg ik mijn arm tot een hoek van 90 graden en pijnvrij. Na een maand of 3 yoga kan ik mijn arm ruim 45 graden verder omhoog tillen. Door het visualiseren dat die spieren ontspannen, soepel, warm en losser worden is dat ook daadwerkelijk gebeurd. Dank je wel Jackelien voor jouw bijzondere yogalessen!
 1. Voor mij een wekelijks moment van serene rust en ontspanning.
 1. Moest even wennen aan de duisternis maar nu ben ik helemaal gewend! Vind je lessen heel prettig en je stijl van lesgeven ook.

 1. Lichtyoga is voor mij bijzonder omdat het me iedere keer opnieuw een diepe ontspanning van lichaam en geest geeft. Bedankt hiervoor!

 1. Ik kan me door de lichtyoga ook thuis beter ontspannen en slaap beter.
 1. Ik kan na mijn eerste paar maandjes lidmaatschap vertellen dat ik door je lessen heel goed kan ontspannen en daardoor de druk van alledag beter aan kan dan hiervoor. Daarbij vind ik ook alle strekoefeningen goed helpen. alle spieren komen los, hartstikke goed!

 1. Rekken, strekken, ontspannen, wit licht dat mijn ademhaling volgt, om me heen, door me heen, beschermend en helend, stress weg, zorgen weg, stilte, rust, totale ontspanning.
 1. De Lichtyoga heeft me dichter bij mezelf gebracht .
  Het geeft me KRACHT, RUST en LICHT !
 1. Ik stond er in het begin een beetje sceptisch tegenover, nu verheug ik me op de wekelijkse les!!
  Voel me rustig nadien en heb een tevreden gevoel.
 1. Rustgevend en inspirerend.